Teori

Innan du börjar köra

Innan du bokar din första körlektion behöver du skaffa körkortstillstånd. Under fliken > “Körkortstillstånd” kan du läsa hur det går till.

När du börjar köra

Våra körlektioner är 55 minuter långa. Vi vet av erfarenhet att det brukar vara en bra längd för att du ska orka vara effektiv under hela lektionen. När du väl tänker börja är det bra om du planerar så att du kan köra regelbundet och undvika långa uppehåll i utbildningen. Din lärare hjälper dig att planera så att det passar för dina behov och önskemål. Mot slutet av utbildningen kan det ibland vara lämpligt med dubbellektion vid t ex landsvägskörning.

Om du även kör hemma vill vi gärna att din handledare följer med på någon, eller flera av dina lektioner. Då kan ni öva vidare hemma på det som du fått träna på under lektionen. Vi märker att utbildningen ofta går snabbare om så är fallet.

Intensivutbildning

Om du vill genomföra din körkortsutbildning under en begränsad tid, exempelvis under endast några veckor så kan vi hjälpa dig med det. Tänk på att det är svårt att genomföra en körkortsutbildning från “noll” på bara någon vecka, därför ser vi helst att du har goda förkunskaper i bilmanövrering innan du påbörjar din utbildning. Första steget inför en intensivutbildning är alltid att genomföra en testkörning någon månad innan för att bestämma hur många lektioner som troligen behövs och hur utbildningen ska planeras. (läs mer om dina alternativ under fliken > “Intensivutbildning“)

Våra lärare

Alla våra lärare är godkända av Transportstyrelsen och har många års erfarenhet av både trafik och pedagogik. De gör allt för att din körkortsutbildning ska bli en trygg och rolig upplevelse som du kommer ha nytta av hela livet. Vill du veta mer om våra lärare hittar du dem under fliken > “Team Dalen“.

Under utbildningen

Vi hjälper dig att planera hela din körkortsutbildning. När det är dags för riskutbildningar, kunskapsprov och uppkörning hjälper vi dig att hitta rätt tider för detta. Berätta gärna för oss om hur du vill ha det, så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Har du några särskilda svårigheter (dyslexi, koncentrationssvårigheter etc) eller ett visst datum då du vill att allt ska vara klart? Ju mer vi vet om hur du vill ha det desto lättare blir din körkortsutbildning.

Antal lektioner

Hur många lektioner som behövs för att klara ett körkortsprov varierar stort, men en “normal” utbildning brukar hamna på 20-40 körlektioner. Ibland blir det färre och ibland betydligt fler. Om du undrar hur du ligger till kan du alltid fråga din lärare. Försök att köra två till tre gånger/vecka när du väl börjar.

Uppkörningen

Körkortsprov bokas i samråd med din lärare eller så kan du välja att göra bokningen på egen hand. När du åker till prov med oss brukar vi köra en “uppvärmning” på 55 minuter innan provet. Under själva körningen kan du välja att ha med din lärare i baksätet eller inte. Det är du som väljer! Du hittar mer information om provet på www.korkortsportalen.se.

Vi ses på Dalens Trafikskola!